Onları asla affetmeyeceğim



Babası HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış kaybedildiğinde bir yaşında olan Diyar Tanış, “100 yıl da geçse babamı unutmayacak ve aramaya devam edeceğim” dedi.

Kayıpların akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle yılladır eylem yapan ancak 700. haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’na çıkmalarına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, 775. hafta eylemini İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokakta gerçekleştirdi. Polisler tarafından ablukaya alınan sokakta, kayıp yakınları üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giyip, kayıpların fotoğraflarıyla birlikte karanfiller taşıdı. Bu hafta, 2001’de Şırnak Silopi’de ifadeye çağırıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ile ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz’in akıbeti soruldu.




Tanış’ın oğlu Diyar Tanış (20), henüz bir yaşındayken babasının kaybedildiğini ifade ederek, babasıyla beraber çocukluğunun da kaybedildiğini söyledi. Babasız büyümenin ve bir mezara dahi sahip olamamanın kendilerinde büyük acılara neden olduğunu dile getiren Tanış, “Onları asla affetmeyeceğim. 100 yıl da geçse babamı unutmayacak ve aramaya devam edeceğim” diye konuştu.


İnsan kaybolanla kayboluyor
 Eyleme katılamayan Deniz’in kızı Ceylan Deniz’in mektubu okundu. Mektupta, “Bedenen yanınızda olamasam da tüm kalbimle yanınızdayım. Cumartesi Anneleri hepinizin ellerinden öperim. Ölenle ölünmez diyorlar ama kaybolanla kayboluyor insan. Kaybının yokluğunda ve acısında yok oluyor insan. Artık hiçbir şey seni masum mutlu çocukluğuna döndüremiyor. Elimizde zar zor tuttuğumuz anılar kaldı… Bizim artık babama dair tek umudumuz akıbetini öğrenip faillerin yargılanmasıdır” ifadeleri yer aldı.
MA/İSTANBUL

Yorumlar